Stormesternapp til Aryan Tari

Det åpne NM, Fagernes, 23-31. mars 2013

Det var litt av en sjakkfestival Øystein Brekke og hans trofaste medarbeidere stelte i stand denne påsken. Programmet var spekket med sjakkaktiviteter, fasilitetene på Quality Hotel & Resort Fagernes var nydelige, været var fantastisk, Magnus storpilte i London, og det fulgte vi jo alle med på – og sannelig tok 13-årige Aryan Tari sitt første stormesternapp.

Det var i det hele tatt masse som kan omtales i superlative vendinger. Bare det at så mange var der, gjorde uken til en storslått sjakkaffære. De beste norske herrespillerne var på plass, nesten alle NTG-erne var der, tidligere elever hadde tatt turen og flere framtidige elever gjorde det til dels fantastisk.

Rundt ungdomslandslaget – eller ”Dreamteam”, som de har blitt kalt – var det ekstra oppfølging av Axel Smith, den svenske internasjonale mesteren som har slått seg til som sjakktrener på heltid i Kristiansund. Axel viet seg helt og holdent til oppgaven og spilte ikke selv en gang. Morsomt er det da at elev Aryan Tari slo så til de grader til.

Det er selvfølgelig Aryan selv og ikke minst familien som har gjort hovedjobben over mange år, men det virker inspirerende på oss alle med et slikt kanonresultat. Aage Sivertsen er primus motor for denne drømmegjengen, så fjær i hatten er det til han også. Det er i det hele tatt mange som har stått bak. Det er et helt miljø med ildsjeler og jevnaldrende og foreldre som alle kan gratulere seg selv når Aryan plutselig gjør et slikt byks.

Undertegnede kan også glede seg over sin første brukbare turnering på noen år. For meg handler det om energi, og når det er mye positivt som skjer, virker det inn på sjakken. Sjakkolympiaden i Tromsø neste år er selvfølgelig også en viktig inspirasjon. Ambisjonsnivået er lagt høyt for førstelaget – 10. plass i åpen klasse blant så mange store sjakknasjoner vil være en stor bragd! Men det virker. De aktuelle har for lengst begynt oppkjøringen. Så her kommer det til å bli kniving om plassene.

Veldig gledelig var det at også Olgas ektemann, Timofey Galinsky, tok stormesternapp. Litt dumt var det at han slo Jon Ludvig Hammer i siste runde, men det var det som måtte til for at nappet skulle komme i havn. Så da må vi nesten glede oss over det.

Alle har nok hatt sin unike opplevelse av turneringen. Alle ser veldig blide ut og konsentrerte ut på bildene Olga har lagt ut. Bak den storslåtte fasaden ble det nok begått mange dumme tabber, sånn er det alltid i en sjakkturnering, men denne gangen virker det som om det positive overskygger alt. Jeg tror man trygt kan skrive, som tidligere elev Harald Borchgrevink pleide å gjøre, at ”alle var enige om at det var en fin tur!”

Fullstendig resultatliste finner du her.

Hilsen Simen 

                                                  Se på bilder!


Tilbake
Список тем