Våre bøker

 

 

Simen skrev i 1997 en lærebok i sjakk som ble utgitt på nytt på NKI Forlag i 2014. Det er primært den samme boken, men siste kapittel om verdensmesterne er oppdatert med ytterligere tre verdensmestere. Hvem skulle ane at Vishy Anand, Vladimir Kramnik og i hvert fall Magnus Carlsen skulle bli de neste navnene i denne fantastiske rekken!

Les anmeldelse

 

Denne bygger videre på boken «Sjakkvidunder – Hvordan Magnus Carlsen ble verdens yngste stormester». Tiden fram til Magnus ble stormester som 13-åring er omfattende dekket, mens et nytt kapittel er lagt til med oppdatering fram til han ble verdensmester. Det kunne vært skrevet mange bøker om de siste ti årene i Magnus’ liv, men vi har nøyd oss med en oppsummering i denne omgang.

Den første utgaven ble oversatt og utgitt på engelsk, tysk, nederlandsk og italiensk. Ny oppdatert engelsk versjon kom ut like før Magnus ble verdensmester i 2013.

 

Olgas bøker var opprinnelig skrevet på russisk og er etterspurt i flere russiskspråklige land.

Vi oversatte til norsk og trykket opp hennes serie for barn på privat initiativ. NKI Forlag lot seg begeistre og har samlet hennes serie i to bøker.

 

Taktiske oppgavehefter "Tactics: Tricks of the tribes"

Det siste vi har laget er åtte oppgavehefter med ulike temaer. Det enkleste er oppgaver med «matt i ett», men det mest avansert (studier) er krevende selv for stormestere.